Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka posjeduje Dom Crvenog križa u kojem se odvijaju razne aktivnosti i programi.

Dom se nalazi na adresi Janka Polića Kamova 32, u predjelu grada zvanom Pećine, smješten na izuzetno povoljnom položaju iz nekoliko razloga. Do Doma se dolazi glavnom cestom iz smjera istočnog ulaza za grad, a tom cestom prolazi i gradski autobus u smjeru gradskog centra te autobusnog i željezničkog kolodvora (autobusno stajalište u blizini Doma). U neposrednoj blizini Doma je željeznička stanica Pećine na kojoj staje većina vlakova što prometuju pravcem Rijeka – Zagreb. Do centra grada je svega 15-ak minuta hoda te je vrlo jednostavno organizirati razne obilaske i posjete. U blizini Doma su gradske plaže kao i najveći gradski Tower - shopping centar s kinom i zabavnim sadržajima.

Kapacitet smještaja je do 100 osoba. Većina soba za smještaj osoba su višekrevetne (dvije, tri i pet osoba) sa zajedničkim kupaonicama na katu. Manji dio soba uređen je za boravak voditelja ili članova delegacija (dvokrevetne i trokrevetne sobe, zajednička kupaonica za tri sobe, mini kuhinja). Dom ima kuhinju i restoran koji nude mogućnost organizirane prehrane. Tehnički opremljeni prostori omogućuju organiziranje seminara, predavanja, radionica i slično.

U ljetnim mjesecima ugodno je boraviti na terasi i u parku Crvenog križa gdje se mogu provoditi razni večernji programi, druženja i slično. Isto tako u zimskom periodu možete boraviti u našem Domu u vrijeme tradicionalnog riječkog karnevala koji se održava početkom godine.

Osim smještaja i prehrane u prostorima Doma i u parku i tenis igralištu organiziraju se seminari, radionice, savjetovanja i osposobljavanja za potrebe provođenja raznih aktivnosti Crvenog križa za članove Crvenog križa – mlade, darivatelje krvi, aktiviste Crvenog križa Rijeka, a u Centru za darivanje krvi organiziraju se akcije darivanja krvi. Organiziraju se i tečajevi prve pomoći, sastanci članova Terenske jedinice Crvenog križa Rijeka „dr. Ante Švala“, Kluba mladih – „Pridruži nam se“, „Kluba 25 – mladi darivatelji krvi“, Kluba aktivista Crvenog križa i darivatelja krvi, te se održavaju sjednice Skupštine i Odbora Crvenog križa Rijeka kao i sastanci radno-savjetodavnih tijela.

 

Grupama mladih, darivateljima krvi i aktivista Crvenog križa, učenicima i članovima sportskih i sličnih društava, pored boravka u našem Domu, nudimo i pomoć pri organiziranju programa - obilazak i upoznavanje grada, izleti u bližu i dalju okolicu, posjeti nacionalnim parkovima ili po vašem izboru.

U mogućnosti smo pripremiti zajedničke aktivnosti s našim članovima Crvenog križa, mladima, aktivistima i darivateljima krvi – radionice, prezentacije, razmjenu iskustava.

Usluge smještaja i prehrane u Domu Crvenog križa Rijeka mogu se pružati članovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca što se dokazuje potvrdom iz matičnog društva Crvenog križa, iskaznicom Crvenog križa ili knjižicom darivatelja krvi.

 

USLUGE SMJEŠTAJA I PREHRANE U DOMU CRVENOG KRIŽA RIJEKA ZA 2019. GODINU

  • Zakon o Hrvatskom Crvenom križu (NN 71/2010) i Statut GDCK Rijeka

 

 

Smještaj

 

 

Doručak

 

 

Ručak

 

 

Večera 

  • Usluge smještaja i prehrane članovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca drugih država ili međunarodnih organizacija – dužni su predočiti iskaznicu Crvenog križa, potvrdu Crvenog križa ili knjižicu darivatelja krvi

80,00 kn

20,00 kn

35,00 kn

30,00 kn

  • Organizirana grupa veća od 60 osoba smještava se po cijeni od 76,00 kuna po osobi
  • Grupa od 30 i više osoba dobiva gratis smještaj za 1 (jednu) osobu, odnosno na svako daljnje povećanje grupe za 30 i više osoba, odobrava se dodatni gratis smještaj za 1 (jednu) osobu.
  • Napomena: iskaznicu, potvrdu Crvenog križa ili knjižicu darivatelja krvi fotokopirati i priložiti uz račun
  • Djeca od 3 (tri) godine ne plaćaju smještaj, a od 3 (tri) godine do 12 (dvanaest) godina plaćaju 50% cijene.
  • Naknada za osiguranje osoba od nezgode po noćenju iznosi 1,00 kn.

 

Odluka o visini usluga smještaja i prehrane u Domu Crvenog križa Rijeka donesena je na 11. sjednici Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka održanoj 28.11.2017.

xl0   xl4  

3  6  10

dom kuhinja1   dom kuhinja2

                               20

 

 

 

ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se