Zauvijek nas je napustio gosp. DAVOR SIMONE, dugogodišnji aktivista Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i počasni član Hrvatskog Crvenog križa.

Za dugogodišnji dobrovoljni rad i zalaganje na ostvarivanju ciljeva i programa rada 2011. godine imenovan je za počasnog člana Hrvatskog Crvenog križa. Davor Simone postao je počasni član Hrvatskog Crvenog križa ne samo zbog svoje aktivnosti po pitanju davalaštva krvi koju je provodio od 1974. godine, već i zbog nesebičnog pružanja pomoći, iskazivanja solidarnosti i humanosti u svim aktivnostima koje provodi Crveni križ.

U ulozi volontera bio je vrijedan i neumoran na svim zadacima Crvenog križa, nikad ne mjereći vrijeme ni sate obavljao je razne poslova pomažući ljudima u potrebi. Uz njegovu pomoći naše Društvo bilo je u mogućnosti zadovoljiti sve što je od važnosti za realizaciju zadanih ciljeva i programa.

Za svoje izvanredne zasluge primio je mnogobrojna priznanja kao darivatelj krvi te zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka za isticanje i doprinos na humanitarnim zadacima.

U dva mandata od 1988. do 1995. godine obnašao je funkciju Predsjednika Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka koji djeluje od 1962. godine, te je u to vrijeme bio biran i u Predsjedništvo, odnosno Odbor Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. U ulozi predsjednika Savjeta inicirao je osnivanje Aktiva darivatelja krvi prema mjestu stanovanja. Od prvih akcija „Solidarnost na djelu“ sudjelovalo je i pomagao u organizaciji, a iznimno se isticao na okupljanju darivatelja krvi i u raznim logističkim poslovima (postavljanje šatora, opreme, osiguranja rasvjete, organizacija prehrane…). Svoje iskustvo i znanje prenosio je na druge aktiviste koji su koristili njegove savjete, a ponekad i inovativne ideje, na mnogim zadacima i poslovima našeg Društva.

Posebno se isticao u međunarodnoj suradnji s našim prijateljima iz Italije, Njegovo poznavanje talijanskog jezika i prijateljski način ophođenja s ljudima pridonijeli su povezivanju našeg Društva s mnogim talijanskim društvima. Suradnja s Crvenim križem Italije posebno je došla do izražaja prilikom Domovinskog rata kada smo primali novčanu pomoć i donacije u hrani, odjeći, dječjim igračkama i higijenskim potrepštinama za naše prognanike. Sudjelovao je i pomagao u osiguranju smještaja i pratnji prognanika i izbjeglica koji su putovali autobusima i brodovima kroz naš grad na svoja sigurnija odredišta.

Hvala mu za svu dobrotu i veliko srce plemenitog čovjeka, za sva dobra djela kojima je oplemenio rad Crvenog križa.

DAN PLANETA ZEMLJA !

22.04.2021

Probudimo se i počnimo brinuti za jedini planet koji imamo!   Svake godine 22. travnja obilježava se Dan planeta Zemlje kako bi se jačala svijest ljudi prema prirodnom okolišu. Različitim akcijama nastoji se...

Opširnije

APEL - BUDI HEROJ, SPASI ŽIVOT!

21.04.2021

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka pozivaju građane, darivatelje krvi i one koji će to tek postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv na Kliničkom zavodu...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se