Odjel Rada s mladima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka organizirao je za povjerenike Crvenog križa Rijeka posjet Edukacijskom Centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu. Tako su povjerenici iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja Rijeke, Bakra, Hreljina i Viškova, predsjednica GDCK Rijeka Kim Anić, ravnateljica Marija Vičić i voditeljica Odjela rada s mladima Ana Delonga imali prilike vidjet multimedijski, interaktivni edukativno-izložbeni prostor, pomno osmišljen i prilagođen djeci školskoguzrasta s didaktičkim materijalima koje učenici koristite tijekom obilaska i audio-vizualnim sustavom na kojemu se prezentiraju edukativni video i audio zapisi. Kroz interaktivni i multimedijski edukativni sadržaj povezane su međupredmetne teme građanskog odgoja i obrazovanja (teme ljudsko - pravne, društvene i kulturološke dimenzije) i moduli zdravstvenog odgoja (živjeti zdravo, prva pomoć), te teme iz povijesti koje se obrađuju u sklopu nastavnog plana i programa u sedmom razredu osnovne škole (pojava humanitarnih organizacija, osnivanje Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, istaknuti humanitarci u povijesti, Nobelova nagrada za mir). Interdisciplinarna terenska nastava u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa učenicima omogućuje da kao subjekti procesa učenja aktivno i praktično steknu znanja, vještine, vrijednosti i stavove u navedenim područjima, što će im u konačnici pomoći u ostvarivanju boljih rezultata u sustavu obrazovanja, pripremiti ih za životne izazove i potaknuti na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice. Naši povjerenici upoznali su se s aktivnostima koje Hrvatski Crveni križ nudi u Edukacijskom centru te su i samisudjelovali u radionici „Priprema za izvanredne situacije” kako bi im se prezentirao način rada s djecom i potaklo da u sklopu terenske nastave s učenicima posjete Edukacijski centar. Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb ugostilo nas je u svom odmaralištu na Sljemenu gdje smo imali organiziran ručak. Nakon toga povjerenici su imali slobodnovrijeme u Ikei i Designer Outletu Croatia.

ZAŠTITA ZDRAVLJA OD VRUĆINE

01.07.2020

 - PREPORUKE ZA JAVNOST, 2020. godina Rashladite svoj dom Rashladite prostor u kojem živite. Mjerite sobnu temperaturu zraka između 8 i 10 sati, zatim u 13 sati i noćnu temperaturu zraka nakon...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se