PRIVREMENO IZVJEŠĆE NA DAN 10.10.2019.

TRADICIONALNE 47. AKCIJE „SOLIDARNOST NA DJELU“

ORGANIZIRANE OD SRIJEDE, 9.10. DO ČETVRTKA 10.10.2019.GODINE

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka shodno Odluci o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2019. godini kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa organizira tradicionalnu akciju

„SOLIDARNOST NA DJELU 2019.“ pod motom: „NE DVOJI, ZA DRUGOG IZDVOJI!“

Radi provođenja akcije na prostoru 128. brigade Hrvatske vojske od srijede, 9. do četvrtka, 10. listopada 2019.g. u vremenu od 9,00 do 17,00 sati bio je postavljen šator Crvenog križa u kojem su se:

  • prikupljala novčana sredstva prodajom bonova zahvalnosti u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna
  • učenici Medicinske škole Rijeka mjerili su tlak građanima = izmjereno 525
  • prikupljala se odjeća i obuća, ukupno 400 kg.

Kroz akciju koja je trajala dva dana uključilo se 169 volontera: članovi Štaba za provođenje akcije „Solidarnost na djelu“, Komisije za logistiku i Komisije za socijalne aktivnosti i pomoći, te aktivisti iz Društava Crvenog križa, Povjerenici Crvenog križa u vrtićima i školama, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice „dr. Ante Švalba“, učenici Medicinske škole Rijeka i zaposlenici Crvenog križa Rijeka, koji su ukupno odradili 963 sata.

Od naručenih 25.000,00 kn vrijednosti bonova prema Privremenom izvješću na dan 10.10.2019. prikupljeno je 16.000 kuna koje će se rasporediti temeljem Odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka:

70%                       Komisija za socijalne aktivnosti i pomoći Crvenog križa Rijeka predložila je a Odbor Crvenog križa Rijeka prihvatio da se

                              prikupljena sredstva namijene za osobe u stanju socijalnih - zdravstvenih potreba prema motu akcije: „NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

 5 %                      Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa

10%                       Fond solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

15%                       Troškovi organiziranja akcije

 

Akcija se osim na riječkom Korzu provodila i u Društvima Crvenog križa na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i to u Mjesnim odborima Grada Rijeke: Draga, Gornja Vežica, Kozala, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sveti Nikola, Škurinje – Škurinjska draga, Turnić i Zamet, u gradovima Bakar, Kastav i Kraljevica, i općinama Čavle, Jelenje, Kostrena i Viškovo u kojima su dežurali aktivisti Crvenog križa, kao i u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Osim prodaje bonova i prikupljanja odjeće i obuće, aktivisti Crvenog križa prema svojim mogućnostima organizirali su i mjerenje tlaka i šećera u krvi za građane, pa je tako ukupno u 5 društva izmjerilo 118 tlaka i 67 šećera u krvi.

Zahvaljujemo se gradovima Rijeka, Bakar i Kastav, te općinama Čavle, Jelenje, Kostrena i Viškovo na pruženoj podršci u organizaciji i provedbi akcije „Solidarnost na djelu“.

U akciji je prikupljeno ukupno 9.460 kg odjeće i 394 pari obuće.

u prijevozu donirane odjeće i obuće pomogla je Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke te DVD Čavle i Kastav.

Skladište Crvenog križa Rijeka na Mlaci – Krešimirova 56b bilo je otvoreno od ponedjeljka, 7.10. do četvrtka, 10.10.2019. u vremenu od 9 do 18 sati u kojem su dežurali, prihvaćali i sortirali prikupljenu odjeću i obuću naši aktivisti iz Društva Crvenog križa Mlaka.

 


KAUFLAND Rijeka      - od ponedjeljka, 7. do nedjelje, 13. listopada 2019.g.

Od strane Hrvatskog Crvenog križa dogovorena je zajednička akcija u suradnji s Kauflandom u sklopu koje je postavljena košara za prikupljanje hrane. 

Prikupljaju se ciljani artikli i to: biljno ili suncokretovo ulje, šećer, juha u vrećici, mesna i riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža i brašno i u prvim danima akcije prikupljeno je 215 kg.


 

Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo građanima koji su kupnjom bona zahvalnosti ili donacijom hrane u Kauflandu dali doprinos uspješnoj ovogodišnjoj akciji kao i svima na iskazanoj solidarnosti i pomoći u pripremi i organizaciji 47. tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu 2019.“ koja je ove godine održana pod motom   „NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI!“

 

ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se