Tijekom mjeseca srpnja u Domu Crvenog križa Rijeka u dva je navrata Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka ugostilo mlade članove Gradskog društva Crvenog križa Karlovac koji su sudjelovali na petodnevnim programima usmjerenim senzibilizaciji lokalne zajednice za uključivanje u humanitarni rad pod okriljem Crvenog križa, a ciljano populariziranju volonterstva i privlačenja novih volontera, osobito djece i mladih, ali i ostalih starosnih skupina.

U 7. Ljetnoj školi mladih boravilo je 31 dijete osnovno školske dobi s ciljem provedbe programa za volontere. Mladim volonterima osigurane su edukativne i socijalizacijske interaktivne radionice na kojima su upoznavali povijest Crvenog križa, prvu pomoć, toleranciju na različitosti, trgovanje ljudima, prevenciju vršnjačkog nasilja, te stjecali socijalne vještine u vršnjačkoj grupi. Tijekom boravka u Rijeci realizirani su kraći izleti po gradu radi upoznavanja kulturnih znamenitosti.

U drugom navratu je boravilo 23 djece osnovno školske dobi iz obitelji koje su niskog socio ekonomskog statusa (u socijalnim programima, samohrani roditelji), te nisu u mogućnosti djeci osigurati odlazak na more. U okviru Akcije „Solidarnost na djelu“ djeci se osiguralo organizirano ljetovanje, strukturirano vrijeme i provedba edukativnih, kreativnih, sportskih i socijalizacijskih radionica, te organizirano vrijeme tijekom večeri ( Ljetno kino, društvene igre, neformalno druženje), zabavne aktivnosti na plaži, školu plivanja za neplivače je u potpunosti realiziran. Provedena su i dva izleta: jedan u Selce gdje su se djeca družila sa djecom Crvenog križa Sv. Ivan Zelina i prisustvovala vatrogasnoj vježbi, te izlet na Krk. S ciljem iskustvenog učenja organizirale su se posjete Riječkoj Gradini, Fužinama i Delnicama.

Djeca su bila smještena u prekrasnom ambijentu Doma Crvenog križa Rijeka. Domaćini su djeci osigurali odlične uvijete smještaja, prehrane i prostora za provedbu aktivnosti, te im bili na raspolaganju u zadovoljavanju svih potreba i interesa.

Djeca i njihovi roditelji iskazali se veliku zahvalnost i zadovoljstvo organizacijom, provedbom aktivnosti i odnosom sedam djelatnika i volontera GDCK Karlovac -voditelja aktivnosti prema djeci.

To je samo niz započetih aktivnosti koje su usmjerene senzibilizaciji lokalne zajednice za uključivanje u humanitarni rad pod okriljem Crvenog križa, a ciljano populariziranju volonterstva i privlačenja novih volontera, osobito djece i mladih, ali i ostalih starosnih skupina.

 

ZAŠTITA ZDRAVA OD HLADNOĆE - PREPORUKE Z…

05.12.2019

Izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko doba može uzrokovati štetne posljedice po zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda (ozeblina, promrzlina, smrzotina) i opće pothlađenosti tijela (hipotermija), što može dovesti i...

Opširnije

POVJERENICI CRVENOG KRIŽA RIJEKA U POSJE…

28.11.2019

Odjel Rada s mladima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka organizirao je za povjerenike Crvenog križa Rijeka posjet Edukacijskom Centru Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu. Tako su povjerenici iz dječjih vrtića...

Opširnije

ZDRAVSTVENO EDUKATIVNI PROGRAM CRVENOG …

28.11.2019

Odjel rada s mladima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka u studenom je završio s provedbom Zdravstveno – edukativno programa u osnovnoj školi „Kostrena” i dječjem vrtiću „Zlatna ribica.” Kroz mjesec...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se