U zagrebačkom parku Zrinjevac je u povodu Svjetskog dana Crvenog križa i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa u subotu 5. svibnja 2012. godine održana prigodna prezentacija.

Članovi i volonteri Hrvatskog Crvenog križa iz društava Crvenog križa županije: Istarske, Krapinsko-zagorske, Osječko-baranjske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Vukovarsko-srijemske i Zagrebačke te Crvenog križa Grada Zagreba predstavili su neke od programa koje svakodnevno provode u korist osoba u potrebi. Pored društava Crvenog križa Opatija i Novi Vinodolski delegaciju Primorsko-goranske županije činili su i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka koji su prezentirali rad Terenske jedinice „Dr. Ante Švalba“. Programe koje godinama provode s podmlatkom i mladeži Crvenog križa predstavili su dugogodišnji terenci Srđan Topalović, Nedmira Salibašić i Maja Biondić, a pored prezentacija drugim članovima Crvenog križa i prolaznicima imali su priliku o svojim iskustvima govoriti i Ministru zdravlja Rajku Ostojiću. Uz njih, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka predstavljali su Predsjednica Nađa Mađarević, Ravnateljica Marija Vičić te darivatelji krvi Adelmo Ladašić i Ivan Višak.

Ovogodišnji je Svjetski dan Crvenog križa obilježen pod sloganom «Mladi u pokretu». Polovica od 13 milijuna volontera Međunarodnog pokreta Crvenog križa su mladi ljudi koji imaju ključnu ulogu u promicanju solidarnosti i razvoju kulture mira i nenasilja.

Zrinjevac1-small Zrinjevac2-small

TEČAJ „SLUČAJNI SPASIOC” U DOMU CRVENOG …

18.11.2019

TEČAJ „SLUČAJNI SPASIOC” U DOMU CRVENOG KRIŽA RIJEKA   Svaka zajednica čiji je život vezan uz more ili bilo koju vodu mora biti upoznata s osnovnom obukom i tehnikom plivanja te pružanjem...

Opširnije

SURADNJA S CRVENIM KRIŽEM OPĆINE TRAVNIK

24.10.2019

 Gradsko društvo Crvenog križa započelo je suradnju s Crvenim križem općine Travnik koji su bili naši gosti od 10. do 12. listopada 2019.g. Za vrijeme boravka bili su u akciji „Solidarnost...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se