RIJEKA - Predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na jučerašnjoj su konferenciji za novinare najavili program obilježavanja Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, od 8. do 15. svibnja, pod motom »Mladi u pokretu« koji će se brojnim događanjima u Rijeci protegnuti do kraja svibnja.

Tako će danas u Zagrebu, povodom Svjetskog dana Crvenog križa, svoj rad predstaviti i riječko Gradsko društvo, odnosno njegova Terenska jedinica, čiji rad traje više od pola stoljeća. U sklopu programa bit će organizirane i neke već tradicionalne akcije, poput petnaestog po redu posjeta Riječkom rodilištu i darivanja beba rođenih 8. svibnja, na Međunarodni dan Crvenog križa, što će biti obilježeno 9. svibnja, dan poslije podjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje likovne i literarne radove na zdravstvene teme, a 18. svibnja i 29. po redu prijem učenika prvih razreda osnovnih škola iz Rijeke i okolice u organizaciju podmlatka Crvenog križa. Od 15. do 24. svibnja u Bakru, Kraljevici, Čavlima i Klani provodit će se zdravstveno-edukativni program za djecu svih uzrasta, a koji je od 2007. godine do sada obuhvatio šest tisuća sudionika. Također, bit će održano i nekoliko akcija dobrovljnog darivanja krvi, i to u Kastvu, Viškovu, Ekonomskoj školi, te na Filozofskom i Medicinskom fakultetu, a sve završava od 28. do 31. svibnja podjelom oko 150 paketa humanitarne pomoći za socijalno i zdravstveno ugrožene osobe.

Od 11. do 13. svibnja u Domu na Pećinama bit će održano 16. Državno natjecanje mladeži i podmlatka, koje će okupiti 140 sudionika iz 20 ekipa iz cijele hrvatske koje su bile najuspješnije na međužupanijskim natjecanjima. Mladi će pritom iskazati stečena znanja o međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom CK, humanitarnim i ljudskim pravima, a potom i vještine iz pružanja prve pomoći. Od centra grada do Pećina dobrodošlicu i put će mladima iz drugih gradova pokazivati zastave CK.

S.Pucić 2012.: Brojna događanja u povodu tjedna Crvenoga križa. Novi List, Rijeka, 05. svibnja 2012.

ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se