U četvrtak 29.11. Gradsko društvo Crvenog križa je pod pokroviteljstvom Grada Rijeke po prvi put održalo u Katoličkoj osnovnoj školi „Josip Pavlišić“ zdrastveno-edukativni program koji se na području gradova Bakar, Rijeka, Kastav i Kraljevica te općina Čavle, Jelenje, Klana Kostrena i Viškovo održava od 2007. godine. Program je trajao tri školska sata, a održane su 4 radionice u trajanju od dva školska sata. Osobna higijena – izlaganje za učenike 1. razreda u kojem se podsjeća na osnovne osobne higijene. Za 2. razrede radionica za prevenciju ovisnosti s igrom „Dan i noć“ u kojoj dan predstavlja zdravlje i neovisničko ponašanje, a noć odsutnost zdravlja i ovisničko ponašanje. Na radionici „Nauči kodeks sigurnost na vodi“ koja je održana u 3. razredima prezentirao se rad spasilačke službe i podsjetilo na mjere opreza prilikom boravka na vodi. U 4. razredima održana je prezentacija laičkog pružanja prve pomoći i reanimacija kroz koju su se učenici upoznali s postupkom reanimacije i pružanjam prve pomoći. Radionice su vodile doktorice medicine, educirane članice „Ternske jedinice dr. Ante Švalba“ i voditeljice Odjela rada s mladima i Odjela zdrastvenog odgoja. Kroz program je ukupno prošlo oko 135 djece, a promidžbeno – edukativni materijal ostavljen je za sve učenike škole, njih ukupno 147.

 

IMAG0385

Spasioc - Junior

31.01.2019

Na Bazenima Kantrida je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i regionalnog koordinatora Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se