U sklopu programa obilježavanja Tjedna Crvenog križa i povodom 5. obljetnice otvorenja Centra za darivanje krvi Rijeka u Domu Crvenog križa Rijeka Gradskog društva Crvenog križa Rijeka održani su drugi po redu „Dani Otvorenih vrata Centra za darivanje krvi Rijeka“. Učenicima OŠ Kozala, Medicinske škole i Doma učenika Sušak prezentirani su Klubovi koji djeluju unutar Gradskog društva Crvenog križa Rijeka : Klub 25, Klub 100 Kapi, Klub Aktivista, Klub mladih „Pridruži nam se“ te Terenska jedinica „Dr. Ante Švalba“. Predstavljen je rad interventnih timova Gradskog društva Crvenog križa Rijeka: Ekipa za pružanje prve pomoći, Ekipa za pružanje psihosocijalne pomoći, Ekipa za njegu ranjenih i oboljelih , Ekipa za registraciju stradalih osoba / Služba traženja i Ekipa za pripremu prihvatnog centra. Predstavljen je i obiteljski ruksak za krizne situacije tzv. SET2GO. Učenici su mogli naučiti o važnosti pripreme za velike katastrofe koje nas ponekad iznenada pogode uz realistični prikaz ozljeda koji se koriste kod edukacije o prvoj pomoći. Uz prezentacije učenici su razgledali Centar za darivanje gdje su ih o radu samog Centra bolje uputili darivatelji krvi ujedno i članovi Kluba 100 kapi.  

sLIKA 1SLIKA 23

Spasioc - Junior

31.01.2019

Na Bazenima Kantrida je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i regionalnog koordinatora Primorsko – goranske i Ličko – senjske županije Službe spašavanja života na vodi i ekološke zaštite...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se