42. Gradsko natjecanje mladih održano je u Dvorani mladosti na Trsatu u subotu, 10.3.2018. Okupilo se 13 ekipa pomlatka iz osnovnih škola i to iz Rijeke: Eugen Kumičić, Gornja Vežica,

Ivana Zajca, Kozala, Podmurvice, Srdoči, Turnić i Zamet, te iz prigradskih osnovnih škola: Čavle, Hreljin, Kostrena, Kraljevica i Milan Brozović iz Kastva, i 4. ekipe mladih iz: Gimnazije Andrije Mohorovičić Rijeka, Medicinske škole Rijeka, te Doma učenika Sušak i Doma učenika Podmurvice Rijeka. Ekipa osnovne škole Centar zbog bolesti nije se odazvala natjecanju.

Za ekipe pripremile su se po dvije torbicu prve pomoći s potrebnim sanitetskim materijalom. Natjecanje se provodilo u skladu Pravila natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, koje se organiziralo istog dana u 82 društva Crvenog križa u Republici Hrvatskoj u kojem je sudjelovalo 4.002 učenika osnovnih i srednjih škola.

Prema Pravilima natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa natjecanje se odvijalo istovremeno u dvije kategorije – ekipe podmlatka i ekipe mladih: ekipa podmlatka od 11 do 14 godina, odnosno do završetka osnovne škole i ekipa mladih od 15 do 18 godina, odnosno do završetka srednje škole. Sadržaj natjecanja obuhvatio je provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći.

Dobro pripremljene ekipe pomlatka iz Osnovne škole Čavle iz Čavli i ekipa mladih iz Učeničkog doma Sušak osvojile su prvo mjesto i stekle pravo nastupa na 10. Međužupanijskom natjecanju koje će se održati u subotu, 14.4.2018. u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci.

Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humano djelovanje u zajednici i okupiti mlade radi razmjene iskustva i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa koje se održava istog dana u cijeloj Republici Hrvatskoj.

 natjecanje

ZAŠTITA ZDRAVLJA OD VELIKIH HLADNOĆA - P…

19.12.2018

Izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko doba može uzrokovati štetne posljedice po zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda (ozeblina, promrzlina, smrzotina) i opće pothlađenosti tijela (hipotermija), što može imati smrtni...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se