Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka shodno Odluci o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2017. godini kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa organiziralo je tradicionalnu akciju

„SOLIDARNOST NA DJELU 2017.“

 pod motom:

„NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDOVJI!“

Radi provođenja akcije na prostoru Bazarigova prolaza bio je od ponedjeljka, 9. do četvrtka, 12.listopada 2017.g. u vremenu od 9,00 do 17,00 sati postavljen šator Crvenog križa u kojem su se

  • prikupljala novčana sredstva prodajom bonova – bookmarka u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna = ukupno prikupljeno 9.414 kn
  • učenici Medicinske škole Rijeka mjerili su tlak građanima, izmjereno je 1.082
  • prikupljala se odjeća i obuća.

Kroz akciju koja je trajala četiri dana uključilo se 284 volontera: članovi Štaba za provođenje akcije „Solidarnost na djelu“, Komisije za logistiku i Komisije za socijalne aktivnosti i pomoći, te aktivisti iz Društava Crvenog križa, Povjerenici Crvenog križa u školama i domovima, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice „dr. Ante Švalba“, učenici Medicinske škole Rijeka i zaposlenici Crvenog križa Rijeka, koji su ukupno odradili 1.908 sati.

Od naručenih 30.000,00 kn vrijednosti bonova prema privremenom izvješću na dan 12.10.2017. prikupljeno je 24.890 kuna koje će se rasporediti temeljem Odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka:

70%                       Komisija za socijalne aktivnosti i pomoći Crvenog križa Rijeka predložila je a Odbor Crvenog križa Rijeka prihvatio da se prikupljena sredstava namijene za osobe u stanju socijalnih - zdravstvenih potreba prema motu akcije: „NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDOVJI!“

 

10%                       Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa

10%                       Fond solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka

10%                       Troškovi organiziranja akcije

Akcija je osim na riječkom Korzu provedena i u Društvima Crvenog križa na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i to u Mjesnim odborima Grada Rijeke: Banderovo, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Kantrida, Kozala, Krimeja, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Sveti Nikola, Srdoči, Škurinje, Turnić i Zamet u kojima su dežurali aktivisti Crvenog križa, kao i gradovima Bakar, Kastav i Kraljevica te u općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo.

Zahvaljujemo se gradovima Rijeka, Bakar, Kastav i Kraljevica, te Općinama Čavle, Jelenje, Klana, Kostrena i Viškovo na pruženoj podršci u organizaciji i provedbi akcije „Solidarnost na djelu“.

U akciji je prikupljeno ukupno 8.723 kg odjeće i obuće, dječje odjeće, opreme i igračaka te školskog pribora.

Vozila koja su sudjelovala u akciji „Solidarnost na djelu“ imala su osiguran besplatan parking od poduzeća RIJEKA PLUS d.o.o. Rijeka, a u prijevozu donirane odjeće i obuće pomogla je Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, DVD Čavle, Kastav, Klana i Kraljevica.

U obilasku naših sabirnih centara na području grada Rijeke pomoć su pružili iz Auto-škole „MA.D.CAR“ sa svoja tri vozila i vozača.

Mediji su dali doprinos u najavama i objavljivanju ove naše 45. tradicionalne akcije „Solidarnost na djelu 2017.“

Skladište Crvenog križa Rijeka na Mlaci – Podpinjol 3a i 5 bilo je otvoreno od ponedjeljka, 9.10. do četvrtka, 12.10.2017. u vremenu od 9 do 18 sati u kojem su dežurali, prihvaćali i sortirali prikupljenu odjeću i obuću naši aktivisti iz Društva Crvenog križa Mlaka.

 

  • KAUFLAND Rijeka

            od ponedjeljka, 9. do nedjelje, 15. listopada 2017.g.

Od strane Hrvatskog Crvenog križa dogovorena je zajednička akcija u suradnji s Kauflandom u sklopu koje je postavljena košara za prikupljanje hrane. Akcija je trajala od 9. do 15. listopada i u to vrijeme organizirano je dežurstvo aktivista Crvenog križa Rijeka.

Prikupljali su se ciljani artikli i to: biljno ili suncokretovo ulje, šećer, juha u vrećici, mesna i riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža i brašno.

 

Još jednom koristimo priliku da se zahvalimo građanima koji su kupnjom bona zahvalnosti dali doprinos uspješnoj ovogodišnjoj akciji kao i svima na iskazanoj solidarnosti i pomoći u pripremi i organizaciji ove naše tradicionalne sabirne akcije.

 

Štab za provođenje akcije "Solidarnost na djelu"

Korporativno volontiranje Atlantic grupe

21.05.2018

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem organiziralo je Korporativno volontiranje djelatnika Atlantic grupe na tzv. Dan vrijednosti, 18.5.2018.

Opširnije

Izlet članova Kluba 100 kapi u Varaždin

17.05.2018

Članovi Kluba 100 kapi posjetili su 05.05. grad Varaždin. Nakon posjeta muzeju Stari grad i razgledavanja centra grada druženje je nastavljeno s Crvenim križem Varaždin na seoskom imanju Crnko. Zahvaljujemo se...

Opširnije

22. DRŽAVNO NATJECANJE MLADIH HRVATSKOG …

16.05.2018

Ekipa pomlatka iz Osnovne škole Čavle, sudjelovala je na 22. Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje je od četvrtka, 10.5. do nedjelje, 13.5.2018. održano u Vinkovcima. Ekipa nije bila u...

Opširnije