RIJEKA - Četrdeset i osam dobrovoljnih darivatelja krvi pristupilo je tradicionalnoj jedanaestoj akciji darivanja krvi održanoj na Pravnom fakultetu u Rijeci. Nakon što je zbog zdravstvenih razloga odbijeno deset darivatelja, u konačnici je krv dalo njih 38, među kojima i jedanaest novih darivatelja krvi. Uz studente, akciji su se odazvali i profesori...

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Zavod za transfuzijsku medicinu riječkog KBC-a, uputili su zahvalnost svim darivateljima krvi, kao i Europskom udruženju studenata prava (ELSA) i Studentskom zboru Pravnog fakulteta, koji su organizirali i inicirali studente za ovu akciju. Organizatorice akcije bile su mlade studentice druge i treće godine Pravnog fakulteta Zoja Mahnić i Maja Matana, koje su istaknule kako se svake godine na akciju odazove sve više darivatelja, što pokazuje uspješnost akcije te širenje razine svijesti o dobrobitima ovakvih humanitarnih akcija i upoznavanja studenata prava, a i ostalih, s istima.

S.P. 2012.: Na Pravnom fakultetu prikupljeno 38 doza krvi. Novi List, Rijeka, 23. ožujka 2012.

Na_pravnom_fakultetu_-_small

 

NOVA POGODNOST ZA DARIVATELJE KRVI

06.07.2018

Klinički bolnički centar omogućio je darivateljima krvi prednost prilikom naručivanja za prvi specijalistički pregled. Kriterij za ostvarenje navedenog prava su: Darivatelji koji su dali krv 35 puta (za muškarce) odnosno 25...

Opširnije

ZAŠTITOM SE OD VRUĆINE

18.06.2018

Preporučene mjere zaštite zdravlja za starije osobe, naročito one oboljele od kardiovaskularnih i drugih kroničnih bolesti, kod izlaganja visokim temperaturama zraka iznad 30 °C .

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se