RIJEKA - Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organiziralo je u suradnji s udrugom Capoeira Rijeka akciju darivanja krvi na Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka...

Udrugu sačinjavaju članovi svih dobnih skupina, od djece predškolske dobi, preko srednjoškolaca i studenata do zaposlenih osoba, a petnaest mladih članova ovom je prilikom prvi put organizirano pristupilo darivanju krvi. Udruga pod nazivom Jacobina Arte osnovana je 2007. godine i provodi redovito vježbanje brazilske borilačke vještine Capoeira te ostalih aktivnosti čiji su elementi potekli iz brazilske ili afroameričke kulture te okuplja zainteresirane osobe radi promicanja i prezentacije brazilske kulture na području Primorsko-goranske županije. Premda se u ovoj udruzi nalaze i neki dosadašnji darivatelji krvi, veći je broj onih koji su se tek odlučili okušati u ovoj humanoj aktivnosti, uz želju da s organiziranim darivanjem krvi nastave i u budućnosti.

S.P. 2012.: Mladi članovi udruge Capoeira Rijeka darovali krv. Novi List, Rijeka, 23. ožujka 2012.


Capoeira_-_small

NOVA POGODNOST ZA DARIVATELJE KRVI

06.07.2018

Klinički bolnički centar omogućio je darivateljima krvi prednost prilikom naručivanja za prvi specijalistički pregled. Kriterij za ostvarenje navedenog prava su: Darivatelji koji su dali krv 35 puta (za muškarce) odnosno 25...

Opširnije

ZAŠTITOM SE OD VRUĆINE

18.06.2018

Preporučene mjere zaštite zdravlja za starije osobe, naročito one oboljele od kardiovaskularnih i drugih kroničnih bolesti, kod izlaganja visokim temperaturama zraka iznad 30 °C .

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se