Članovi Terenske jedinice Crvenog križa „Dr. Ante Švalba“ i mladi darivatelji krvi okupljeni u „Klubu 25“ pridružili su se obilježavanju Svjetskog dana bolesnika kroz akcije koje su, sada već tradicionalno, proveli četvrti put za redom.

U srijedu 8. veljače grupa od 9 članova mladeži posjetila je Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Rijeka. Dijelom zbog zdravstvenih razloga, dostatnih zaliha pojedinih krvnih grupa te jedne neuspjele punkcije prikupljen je manji broj doza, no svaku pohvalu zaslužuju one koje su krv dale po prvi put: članica Terenske jedinice Daria Juranić i članica „Kluba 25“ Sanja Stojanović.

Dan_bolesnsika_-_dk_2 Dan_bolesnsika_-_dk

Sljedeća akcija prema programu obilježavanja Dana bolesnika bilo je druženje članova mladeži sa štićenicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe „Turnić“. Uz pomoć vrijednih volontera Crvenog križa organiziran je prijevoz grupe štićenika u pratnji osoblja s Turnića do Doma Crvenog križa na Pećinama. Organiziran je kviz znanja u kojemu su nastupili parovi gostiju i domaćina i pokazali zavidno poznavanje mnogih činjenica iz povijesti, zemljopisa, znanosti i kulture, baš kao i vještinu pantomime. Druženje je nastavljeno uz spontane pjevačke nastupe koji su prisutnima izazvali i suze i smijeh, te prigodnu podvorbu kolačima i toplim napitcima pripremljenim u kuhinji Crvenog križa. Kao uspomenu na ovaj susret mladi su volonteri dobili suvenire izrađene u kreativnim radionicama Doma „Turnić“, a oni su svojim gostima namijenili plakat s utiscima i fotografijama sa druženja koji će uskoro biti izrađen i dostavljen.

Dan_bolesnika_-_Tuni_1 Dan_bolesnsika_-_Turni_2