Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka već nekoliko godina, uz financijsku potporu Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, provodi program preventivnih aktivnosti u suzbijanju ovisnosti kod djece i mladih kroz radionice „DAN i NOĆ“.

Komisija za rad s mladima Crvenog križa Rijeka osmislila je igru te je pripremljen i tiskan letak / slagalica. Prema ideji igre «DAN i NOĆ» upotreba ovisničkih sredstava predstavlja noć i odsutnost zdravlja a neovisničko ponašanje dan i zdravlje. Na svakom polju igračke koja nastaje slaganjem letka nalazi se sličica koju prati prigodna poruka i aktivnost.

DN_letak DN_mapica

Educirani članovi mladeži provode radionice u odjelima razredne nastave. Radionica traje 45 minuta i tijekom nje učenici sudjeluju u samoj igri. Svakom razredu namijenjena je prigodna mapa s otisnutom filozofijom igre, uputama i pravilima za igranje a svaki učenik dobiva letak složen u igračku. Tijekom studenog ove godine održano je 12 radionica u osnsovnim školama "Srdoči", "Fran Franković", "Ivan Zajc" i "Turnić" a vodile su ih Sara Djurdjević, Kristina Kregar, Maja Gretić, Ivana Bačlija, Maja Ivančević, Iva Dujmović, Katarina Šolić i Michaela Jović.

ZAŠTITA ZDRAVLJA OD VELIKIH HLADNOĆA - P…

19.12.2018

Izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko doba može uzrokovati štetne posljedice po zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda (ozeblina, promrzlina, smrzotina) i opće pothlađenosti tijela (hipotermija), što može imati smrtni...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se