U Mrkoplju je od 18. do 24. lipnja održan kamp mladeži u organizaciji Crvenog križa Primorsko-goranske županije. Među 36 članova, uz sudionike iz Opatije, Krka, Malog Lošinja i Brod Moravica, našlo se i 12 Riječana.

Mrkopalj_1

Program kampa obuhvatio je teme vezane uz Crveni križ kao što su poznavanje Pokreta, ljudska prava, prva pomoć i spasilačka služba ali i mnoge druge sadržaje. Posjetili su nas članovi Akademskog astronomskog društva koji su održali kratko predavanje i organizirali promatranje nebeskih tijela te članovi Gorske službe spašavanja koji su održali demonstraciju svog rada. Uz to smo i šetali do Tuka, Zagmajne i od Delnica do Polana, planirano kupanje u bazenu zamijenili smo „kupanjem“ na nogometnom igralištu a pronašli smo vremena i za sport, timske igre, kreativne radove te sviranje i pjevanje.

Unatoč prijetnjama primljenim tijekom kampa, voditelji su na završnoj večeri sudionicima pripremili više nego zanimljivu točku a za uzvrat su iznenađeni prekrasnom himnom kampa: „…Ovaj naš kamp možda vrijedi bola, sigurno drugi baš i ne, jer on će pustit trag u srcu – uspomena koja ostaje….“

Mrkopalj_2 Mrkopalj_4 Mrkopalj_3 Mrkopalj_5 Mrkopalj_7 Mrkopalj_6 Mrkopalj_8

NOVA POGODNOST ZA DARIVATELJE KRVI

06.07.2018

Klinički bolnički centar omogućio je darivateljima krvi prednost prilikom naručivanja za prvi specijalistički pregled. Kriterij za ostvarenje navedenog prava su: Darivatelji koji su dali krv 35 puta (za muškarce) odnosno 25...

Opširnije

ZAŠTITOM SE OD VRUĆINE

18.06.2018

Preporučene mjere zaštite zdravlja za starije osobe, naročito one oboljele od kardiovaskularnih i drugih kroničnih bolesti, kod izlaganja visokim temperaturama zraka iznad 30 °C .

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se