Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka održalo je svečanost u povodu 130. obljetnice rada Crvenog križa u našem gradu. Svečanost je organizirana 30. svibnja, na dan kada je 1881. godine održana osnivačka skupština riječkog Crvenog križa.

130_godina_zajednika

U parku i na tenis terenu Doma Crvenog križa Rijeka okupilo se dvjestotinjak sudionika – aktivista Crvenog križa, darivatelja krvi, članova mladeži, predstavnika vrtića i osnovnih škola.

U svečanom dijelu programa prisutni su se prisjetili najvažnijih činjenica iz dugogodišnjeg rada Crvenog križa, nakon čega je Predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, prim.dr. Josip Jelić Predsjednici Gradskog društva Crvenog križa Rijeka prof. Nađi Mađarević uručio visoko priznanje Hrvatskog Crvenog križa „Povelja dr.sc. Jadranko Crnić“. Predsjednica Crvenog križa Rijeka zahvalila je na suradnji i potpori koje je Grad Rijeka pružao Crvenom križu tijekom svih ovih godina, predajući Pročelnici Gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb gospođi Ankici Perhat prigodnu zahvalnicu.

Program su svojim nastupom upotpunili dramsko glazbena umjetnica Leonora Surian i članovi zbora „Josip Kaplan“ Anamarija Plazonić, Veronika Kamenar i Matko Basara te Učenik Ekonomske škole Mije Mirkovića Adrijan Osmani.

U nastavku programa u parku Crvenog križa održane su prezentacije aktivnosti Crvenog križa i demonstracija podizanja šatora. Nakon ručka za sve sudionike i goste obilježavanje je nastavljeno sportskim natjecanjima. Aktivisti i darivatelji krvi okušali su se u šahu, potezanju konopa i obaranju ruke. U završnici programa uručene su volonterske iskaznice dobrovoljnim darivateljima krvi koji su tijekom posljednjih mjeseci dali veliki doprinos u volonterskom uređenju Doma i parka Crvenog križa. U akciji uređenja posebno su se svojim doprinosom istaknuli Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Veljko Francetić s 392 sata volonterskog rada, voditelj akcije Davor Simone s 217 sati volonterskog rada i darivatelj krvi s čak 488 sati volonterskog rada Jugoslav Repeša. Pored njih, iskaznice su uručene i Ivanu Višku, Dušanu Reljcu, Mirjani Corelli, Smilji Fućak, Simu Kvrgiću, Adelmu Ladašiću, Nenadu Nenadiću, Petru Nenadiću, Sonji Reljac, Vladimiru Braliću i Ružici Šimičić.

povelja uruenje_povelje Leonora

130_godina_aktivisti 130_godina_vrti 130_godina_ator ah 130_godina_konop

Druženje je završeno plesom s balonima uz glazbu sastava „Relax“.

HITAN APEL DARIVATELJIMA KRVI !

16.10.2018

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka pozivaju građane, davatelje krvi i one koji će to postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv na...

Opširnije

"SOLIDARNOST NA DJELU 2018."

10.10.2018

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka shodno Odluci o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa provodi tradicionalnu akciju "SOLIDARNOST NA DJELU" od...

Opširnije

Kamp Mladih Crvenog križa Rijeka u Novom…

23.08.2018

Kamp mladeži organiziran je na osnovu programa prijavljenog općinama i gradovima na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Rijeka. Nakon pozitivnih iskustva s kampovima organiziram u prethodnim godinama (prvi kamp...

Opširnije
ck-rijeka.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se